10 Aralık 2013 Salı

Test - Opel Astra J


Opel Astra J, yeni motorları ve yeni modelleri ile 2010 yılında pazara girdi.
Astra modelinde olan 1.4 litre turbo (140bg) destekli motor, yapılan geliştirmeler ile karbondioksit salınımı ve yakıt tüketimini %13 oranında düşürmüş.Ayrıca serinin en hızlısı 2.0 litre 280(bg) turbo destekli benzinli motor ise Ağustos ayında Türkiye pazarına sunuldu.Gelecek yılda da 1.6 SIDI (200bg) ecotec turbo destekli benzinli motor seçeneği de bekleniyor.

Bununla beraber 1.3 CDTI ecoflex motor en ekonomik; 2.0lt 280bg motor da en hızlı oluyor.OPC ye kadar genişleyen birçok seçenekleri arasında yeni motorlar ve donanım özellikleri ile Sedan, Sports Tourer, GTC ve OPC ile Astra ailesi bir bütün oluyor.

Avrupada satılan 3 Opel'den birini Astra oluşturuyor.Astranın kompakt sınıfta bu 10. modeli ve Astra olarak 4.modeli olan Astra J 641.000 müşteriye ulaşmış.

Astradaki ile hayatımıza yeni giren teknolojik yol yardımcıları güvenlik ve konfor sunuyor.Geri görüş kamerası, Park asistanı , Navigasyon gibi sistemler büyük ölçüde konfor sağlıyor.Bu gelişmelerin bir kısmı C sınıfında ilk defa sunuluyor. Yeni geliştirilmiş sürüşe duyarlı ön farlar, yolu akıllı bir şekilde aydınlatarak büyük kolaylık sağlıyor.
Alman AGR tarafından onaylanan çok konforlu ve ergonomik koltuklar omurganızı destekliyor.
Arka koltukta otururken diz mesafesi oldukça geniş, kafa ve tavan arası da oldukça rahat bir şekilde.3 kişi arkaya rahat olarak oturuyor.
Panoromik ön cam sayesinde gece sürüşleri çok keyifli oluyor.Üstelik diğer modellerde karşılaştığımız görüşü kısıtlayan bir tavan ile ön cam arasındaki direk bulunmuyor.

Astra sahibi olmak isteyenler yeni jant tasarımlarıyla beraber karşılaşıyor.17" alaşımlı jantlardan farklı olarak hb, sedan ve station wagon modellerinde 18" alaşımlı jantlar da seçeneklerde.GTC modelinde ise daha agresif görünümlere sahip olan  19" ve 20" jantlar yer alıyor.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder